Sektörler arasında artan dijital dönüşüm ve büyük veri tüketimindeki artış, bulut bilişim pazarının payını hızla artırıyor. 400 milyar dolara yakın bir pazar payına sahip olan bulut bilişimin, 2025 yılına kadar iki katına çıkacağını belirten Teletek Genel Müdürü İlyas Turgut, şirketlerin %96’sının en az bir bulut bilişim hizmeti aldığı sektördeki trendleri sıralıyor.
Bulut Bilişim Pazarı 800 Milyar Doları Aşacak!
Dijital dünyada, bulut bilişimin ve hizmetlerinin büyümesi hız kesmeden devam ediyor. 2020 yılında COVID-19 pandemisi ile birlikte birçok şirketin iş yapış modelini tamamen değiştiren bulut bilişimin, 2025 yılına kadar 800 milyar doları aşan bir pazara ulaşacağı tahmin ediliyor. %100 yerli sermaye ve 7/24 mühendis desteği ile bilişim altyapısını yüksek standartlarda sağlayan Teletek Genel Müdürü İlyas Turgut, 2021 ve sonrasında bulut bilişimde öne çıkacak dört ana trendi paylaşıyor.
Şirketlerin %96’sı Bulutta
Dijital dönüşüm sürecinde, birçok şirketin bulut hizmetlerinden uzak durması neredeyse imkansız hale geldi. Pandemi ile birlikte iş süreçlerini bulut sistemlerine taşıyan şirketlerin %96’sı, en az bir bulut hizmetinden yararlanıyor. Yapılan araştırmalar, 300 ile 400 milyar dolar arasında pazar payına ulaşan bulut bilişimin, 2025 yılına kadar iki katına çıkacağını öngörüyor. Teletek, şirketlerin büyük maliyetlerden kurtulmasına ve operasyonel kolaylıklar sağlamasına olanak tanıyan bulut bilişim hizmetlerinin önemine dikkat çekiyor.
1. İş yüklerinin %94’ü bulut hizmetlerinden kontrol edilecek.
Koronavirüs salgını sırasında dünya ekonomisini ve tedarik zincirlerini destekleyen bulut bilişim, 2021 yılında artan ölçeklenebilirlik, iş sürekliliği ve maliyet verimliliği arayan şirketler için temel bir hedef olmaya devam edecek. Cisco’nun araştırmasına göre, dünya çapındaki iş yüklerinin %94’ü önde gelen bulut veri merkezleri tarafından kontrol edilecek.
2. Hibrit bulut bilişim 2021’e hakim olacak.
Şirket içi altyapıyı veya özel bir bulutu genel bulutla birleştiren hibrit bulut bilişim, veri ve uygulamaların iki ortam arasında taşınmasına olanak tanıyor. Günümüzde birçok şirket, iş akışlarını sürdürmek için hibrit bulut bilişim sistemini kullanıyor. 2021 yılında çeşitli şirketlerin hibrit bulut bilişime geçeceği öngörülüyor. Hibrit bulut bilişim, ideal hız, dikkat çekici kontrol ve gelişmiş güvenlik sunarak dikkat çekiyor.
3. Birçoğumuz Sanal Bulut Masaüstleri üzerinde çalışacağız.
Sanal bulut masaüstleri, iş istasyonunun tüm ortamının, çalışılan cihaz ekranına yönetilen bir bulut hizmeti olarak sunulması anlamına gelir. Bu, kuruluşların çalışanlarına cihaz güncellemeleri için harcama yapma gereksinimini ortadan kaldırırken, aynı zamanda abonelik modeli ile maliyetleri yönetmelerini sağlar.
4. Felaket kurtarma hizmetleri şirketlerin önceliği olacak.
Şirketler dijitalleşme yolunda ilerledikçe, kesinti süresinin maliyeti hızla artıyor. Gartner’in son araştırmasına göre, IT kesinti sürelerinin her dakikası yaklaşık 5.600 dolara mal oluyor. Bu nedenle, şirketlerin felaket kurtarma stratejilerini oluşturma ve gerekli hizmetleri kullanma konusundaki öncelikleri artacak.
Sonuç
Bulut bilişim, şirketler için kaçınılmaz bir dönüşüm aracıdır. Teletek olarak, bulut bilişimdeki en son trendleri yakından takip ederek, 7/24 sağladığımız kaliteli ve güvenilir hizmetlerle müşterilerimizin dijital dönüşüm süreçlerini başarıyla yönetmelerine yardımcı oluyoruz. Geleceğin bulut bilişim trendlerini öngörerek, işletmenizin ihtiyaçlarına en uygun çözümleri sunmaya devam ediyoruz.